h1

Utusan Dari Netherlands

May 12, 2009

Lebih kurang 3 minggu lebih menunggu utusan yang tidak sampai-sampai akhirnya tiba di depan pintu hari ini..TQ untuk bro posmen. Aku sedar bukannnya dekat pon datangnya terpaksalah tunggu dengan rela hati dan makan hati dengan kawan-kawan yang sudah memilikinya, pengajaran bagi aku adalah lain kali kena lah tempah awal-awal ye.

Image0985 (Medium)

Ini dia UBUNTU 9.04 Jaunty Jackalope

Seperti ubuntu-ubuntu versi lepas-lepas ternyata ubuntu kini setanding dengan OS yang berada dipasaran. Jaunty Jackalope ini dikatakan mempunyai kelebihan tersendiri. Antara yang paling menarik berkenaan versi terbaru ini ialah, proses boot yang sangat cepat. Kita sudah cukup bukti yang menunjukkan bahawa, jaunty jackalope mampu untuk boot dalam masa kurang 20 saat dan itu merupakan merit paling besar dalam dunia sistem operasi (melayubuntu.blogspot.com). Tapi Aku belom cuba lagi ni. belom cuba dah rasa keterujaanya. Bagi mereka yang berminat untuk beralih dari pada windows yang hampeh itu dan bosan dengan virus, spywar dan worms , anda belom terlambat untuk memilikinya dengan mudah dan percuma semuanya, hanya perlu daftar dan isi serba sikit maklumat anda disini dan kemudian tunggu je kat umah atau opis anda. insyaAllah nanti ada masa aku akan pamerkan print screen Jaunty Jackalope ini..

Advertisements

3 comments

  1. Apa tu bro,
    bolehlah pinjam kot, download kat sini…


    • ini barang baik punya.. boleh-boleh no hal lah..


  2. aku masih menunggu aku nyer sampai…huhu



Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: