Archive for the ‘Suka-suka’ Category

h1

Aku nak rasmi sendirilah…

October 24, 2009

Akhirnya berjaya juga aku membina satu lagi template joomla 1.5.. kalau bagi kat syarikat swasta ni mau 10-15 ribu dia bedal.. tapi aku apa lah sangat aku dapat..tut..tut bos jugak yang dapat..kang-kang.. Tak delah saje tu.. apa pon aku berbangga dapat berbakti kepada negeri ku sendiri..biarlah dibasahi peluh sekali pon demi Kelantan terchinta aku sanggup aku buat sampai dah tak larat gitu…Dengan bangganya dan takburnya..hahahhaa aku rasmikan web portal baru Kerajaan Negeri Kelantan… yahhh…Subhanallah..betul-betul riak ni…webkelantanWalaupon belum betul-betul siap tak kira nak rasmi jugak.. anda semua dijemput untuk bagi cadangan dan teguran membina, silalayari www.kelantan.gov.my.. sekian..

h1

Titian Hasrat- Samudera

April 29, 2009

ni lah lagu rock kapak yang tak lapuk dek ujan..

Apabila dengar lagu ni masa dok buat design, maka design jadi macam ni.. walaupon tak berapa cantek tapi ikut mood lagu ni..hehehe.. saip ada burung merpati tu, cuma tak ingat nak masukkan pelangi je… (Kita bagai merpati, Yg sering beriringan, Menuju ke syurgawi pelangi)

untitled-2-small
Lirik Lagu Titian Hasrat – Samudera
Kita bagai merpati,
Yg sering beriringan,
Menuju ke syurgawi pelangi,
Kita mengumpul hasrat,
Tiada henti-hentinya,
Mencari persinggahan,
Bina istana,

*
Namun ku tak berdaya membina cinta,
Syurgawi yg dicari dilanda gelita,
Gugurlah harapanku bersama hujan,

Bagai ada sesuatu cinta terhalang,
Dimanakah kau sayang di mana,
Jika hilang ku nnt kembali,
Andai duka dimana khabarmu,
Jika bahgia,apalah ertinya,
Ku menunggu…dan menunggu

Ulang *

Titian hasrat cinta,
Antara kita,
Lebur dipersinggahan

h1

Dengar Aku punya Radio Online

April 13, 2009

Bagi sesiapa mahu dengar Radio Online live dari PC aku ni cara-cara nak dengar. 

Apa yang kau orang  perlu ada ialah:

1. line Internet (mestilah)

2.Jet Audio (http://www.cowonamerica.com/download/)

cara-cara:

1. open Jet Audio

2. Buat satu playlist baru seperti berikut: 

1

buat playlist baru (ctrl+E)

3. Masukkan URL radio aku seperti dibawah, dan ok

2

URL Radio: 

http://87.117.217.46/prsms/files/dirpr313296/playlist.asx

** atau kau orang semua boleh download playlist disini bagi play terus dalam windows media player, VLC, Winamp dan sabar untuk 1-2 minit untuk player load dari sever..

 

sistem ini adalah sistem testing sahaja.

Buffering (streaming) bergantung kelajuan internet anda dan kemampuan sever. untuk makluman sever yang diguna adalah sever free, so paham-paham lah ye. tiada bajet nak setup sever sendiri. Harap maklum.

“Radio hanya online jika aku online sahaja” tiada siaran rasmi..hahhaha enjoy..

 

h1

anda boleh jadi macam-macam jenis jutawan..

April 2, 2009
h1

Baling

March 29, 2009

baling

“Baling”  orang kelantan panggil benda ni baling, dalam bahasa rasmi emmm..entah kipas kot.

h1

Jawapan Rindu

March 9, 2009

untitled-1

jr

Jawapan Rindu

Album : Hafiz Hamidun
Munsyid : Hafiz Hamidun
http://liriknasyid.com

Terasa sesuatu
Persoalan memanggil 
Di benak yg paling mendalam
sehingga menjadi ralit
Semakin jiwa dilanda
Gelora Sang Penanti
Semakin sukar difahami
Puncanya gelisah ku ini      

Hanya kekosongan 
Jua kehilangan 
kurasai
Menghuni hati

Di mana kan ku temui
Penghujungnya resah ini
Seumpama ku menanti sejawapan Rindu
Di mana kan ku temui 
Oh sinaran yg hakiki
Untuk menjadi penyuluh 
Jalan didepanku
Hingga akhir waktu

Andainya kau temui
Cahaya yang ku cari
Sudikah dikongsi bersama
Sebagai teman mahupun sebagai kekasih

merenung bayangan jauh
Menatap pengertian
Menyelam dasar persoalan
Menyelongkar kemuncak maksud

h1

Di kala hujan

March 3, 2009

untitled-1

Dalam kepanasan dan kehangatan dunia politik malaysia hari ini, hujan rahmat turun bagaikan tidak mengenal musim dah waktunya..Adakah fenomena alam ini dapat meredakan dan menyejukkan hati-hati yang  penuh kepanasan?? yang pasti ia adalah satu kitaran hidrologi terpenting. Kebanyakan budaya akhir ini telah membentuk satu kebencian kepada hujan. “Bakpo hujan??” “Hujan Pulok”” “Wookk aloh huje” inilah nada-nada kebencian terhadap nikmat dikurniakan..hujanBukankah kita semua tahu ia adalah satu rahmat.. mengapa perlu dibenci?? adakah kerana ia membawa bencana??  Walau bagaimanapun, kita patut bersetuju bahawa bau tumbuhan dan persekitaran selepas hujan amat menyegarkan.